למה בדיקת מקוריות חיונית לכל עבודה אקדמית, כולל אלה שכתבת בעצמך?
כבר כמה שנים שהמרצים במלחמת חורמה נגד הסטודנטים בנושא ההעתקות. אותם מרצים עושים בדיקת מקוריות אוטומטית, באמצעות תוכנה, לכל העבודות האקדמיות שאנחנו מגישים, קטנה כגדולה. הם מחפשים אותנו בכל פינה, ויכולים לעשות לנו את המוות אפילו על שורה קטנה מויקיפדיה שלא שינינו בה מספיק את הנוסח ונתפסה כמועתקת. אבל למרבה המזל כל סטודנט יכול היום להקדים תרופה למכה ולבצע בדיקת מקוריות עבודות אקדמיות לפני ההגשה. הבדיקה, מבית analysis4u.co.il הוותיקה, מתבססת על אותה טכנולוגיה של התוכנה שהמרצים משתמשים בה ומספקת דו"ח מקוריות תוך שניות, במחיר שווה לכל כיס.
בדיקת מקוריות לעבודות אקדמיות קנויות
כשאנחנו קונים עבודה מוכנה באינטרנט יש סיכון כפול: גם הסיכון שיזהו שהעבודה בעצם קנויה ונכתבה והוגשה כבר בעבר על ידי מישהו אחר; וגם הסיכון שמי שכתב והגיש את העבודה במקור בעצם למעשה העתיק אותה ממקורות אחרים.
גם כשאנחנו מזמינים עבודה מכותב עבודות בשכר, אנחנו לא מוגנים מהסיכונים האלה בכלל: אותו כותב עבודות עשוי למכור לנו עבודה שהוא כבר כתב קומפלט למישהו אחר, במחיר של עבודה "מקורית", כשלמעשה היא כבר הוגשה בעבר – וגם לא מן הנמנע שאותו כותב חסך לעצמו עבודה והעתיק בעצמו מכל מיני מאמרים בקופי+פייסט.
לכן בדיקת מקוריות לעבודות אקדמיות שרכשתם או קיבלתם מחבר – היא חיונית ממש. ככה תוכלו לראות בעצמכם מה המרצה יראה כמקורי או כמועתק, ותוכלו להתכונן מראש על ידי שינוי ושכתוב של החלקים המועתקים. שימו לב שבפסקה מועתקת לא מספיק לשנות מילה פה מילה שם – צריך ממש לעשות שינוי יסודי וזה יכול לקחת זמן.
בדיקת מקוריות לפני הגשה – גם לעבודה שלכם
אולי בשלב זה אתם חושבים לעצמכם שאם אתם כותבים בעצמכם את העבודות שלכם מילה במילה, אתם מוגנים מפני חשד בהעתקה.
תחשבו שוב!
קיבלנו עדויות מיד ראשונה, לא אחת ולא שתיים אלא הרבה יותר, על סטודנטים וסטודנטיות שכתבו עבודה מקורית בעצמם בלי להעתיק מילה – ובדיקת המקוריות האוטומטית שהמרצים משתמשים בה טענה שהן מועתקות!
למה זה קורה? אנחנו יכולים רק לשער. קודם כל יש מבנה תחבירי מקובל של משפט, וסביר שאם תבקשו משלושים אנשים שונים לנסח משפט שמעביר אינפורמציה מסויימת – לפחות 5 מתוכם ינסחו את אותו משפט בדיוק, ברמת האות. דבר שני הרבה פעמים כשאנחנו קוראים מאמרים, משפטי מפתח משתרשים לנו בתת מודע, ואז כשאנחנו באים לכתוב ולנסח מחדש את המידע שקראנו – בכל זאת יוצא לנו משפט זהה או כמעט זהה לזה שקראנו במאמר.
בכל אופן כשזה קורה – זו לא רק עוגמת נפש, ולא רק מוביל לבזבוז זמן יקר שלכם הסטודנטים שגם ככה עמוסים – זה גם עלול להוביל לכתם על הרקורד האקדמי. לכן גם אם כתבתם עבודה לגמרי בעצמכם, הדבר החכם לעשות הוא להעביר אותה בדיקת מקוריות לפני ההגשה וככה אתם יכולים להיות בטוחים שלא יטיחו בכם האשמות שווא.